AXA versterkt haar aanwezigheid op de Belgische verzekeringsmarkt

  • Op 31 december 2021 heeft AXA Belgium, Crelan Insurance volledig overgenomen1 en is daarnaast een langetermijnpartnership aangegaan met Crelan bank voor de distributie van auto-en BOAR-verzekeringen2.
  • Op diezelfde datum heeft Crelan, AXA Bank Belgium overgenomen volgens de eind 2019 aangekondigde voorwaarden.


​AXA Belgium heeft dankzij de overname van Crelan Insurance en het langetermijnpartnership met Crelan, haar positie op de Belgische verzekeringsmarkt versterkt.

Enerzijds in levensverzekeringen door de overname van Crelan Insurance, de verzekeringsmaatschappij van de Crelan-groep, die vooral actief is in de commercialisering van schuldsaldoverzekeringen.

Anderzijds in schadeverzekeringen, via een distributieovereenkomst op lange termijn met Crelan bank. Zo versterkt AXA Belgium haar leidende positie op deze markt. ​

Étienne Bouas-Laurent, CEO AXA Belgium : "Mijn hartelijke gelukwensen voor de medewerkers van Crelan en AXA Bank Belgium die voortaan samen 1.78 miljoen klanten zullen bedienen. Wij zijn verheugd de medewerkers van Crelan Insurance te mogen verwelkomen en ons partnership met Crelan Bank verder uit te bouwen. AXA zet zich meer dan ooit in om haar ontwikkeling op de Belgische verzekeringsmarkt voort te zetten."

1 De verschillende toezichthouders (de Europese Centrale Bank, de Nationale Bank van België en Banque de France) hebben op 14 december de verkoop van AXA Bank Belgium goedgekeurd. De closing van deze transactie vond plaats op 31 december.

2 BOAR of (B.O.A.R.) is een afkorting uit de verzekeringssector die staat voor “Brand, Ongevallen en Allerlei Risico’s”.

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3000 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel