Benoemingen bij AXA Belgium

AXA Belgium kondigde vandaag de benoeming aan van Els Jans als nieuwe Chief Human Resources Officer van AXA Belgium en dit ingaand vanaf 9 januari 2018. Zij volgt Isabelle Sonneville op die Operations Chief Transformation Officer wordt bij AXA Group.

Over Els Jans

Els Jans (44), juriste van opleiding, studeerde aan de VUB (Brussel) met Master in Sociaal Recht aan de ULB (Bruxelles). Zij startte haar carrière in 1998 bij Banque Bruxelles Lambert (later ING België) als juridisch adviseur bij HR. Tot haar overstap naar AXA, leidde Els de afdeling HR Legal, Social Relations en HR Compliance. Bij AXA ging ze in 2012 aan de slag als directeur Social Relations, HR Legal en Wellbeing voor Bank en Verzekeringen. Sedert begin 2016 is zij Head of HR Business Partners van AXA Belgium. Tussendoor werd Els ook benoemd tot Sociaal Rechter bij de Arbeidsrechtbank te Brussel als vertegenwoordiger van de werkgevers.

Jef Van In, CEO AXA Belgium: “Ik wil Els van harte feliciteren met haar benoeming als Chief Human Resources Officer van AXA Belgium, een strategische post in de onderneming. Haar expertise, ervaring en professionalisme zijn sterke troeven voor ons bedrijf om de HR-uitdagingen van de toekomst tot een goed einde te brengen. Ik wens haar alvast veel succes.”      

Els Jans: “Ik ben AXA Belgium heel dankbaar voor deze uitdaging. Het is met veel enthousiasme dat ik de fakkel overneem van Isabelle die mij altijd gesteund heeft. Ik heb er vertrouwen in dat we samen met het HR-team de 4 waarden van AXA (met een focus op Customer First) op een positieve manier zullen uitdragen. In deze snel veranderende tijden, is het belangrijk dat iedere werknemer fier is om deel uit te maken van de AXA-ploeg. Ik engageer mij om alle medewerkers te steunen die hun bijdrage leveren om AXA Belgium als toonaangevend bedrijf de toekomst in te loodsen.”

Over Isabelle Sonneville

Alvorens haar carrière binnen AXA Group verder te zetten is Isabelle Sonneville (48) gedurende 7 jaar verantwoordelijk geweest voor het Human Resourcesbeleid in België. Tijdens die periode heeft ze binnen AXA Belgium talloze transformatieprojecten gerealiseerd en het sociaal kader gemoderniseerd, gaande van de functieclassificatie, het loonbeleid tot de harmonisering van de arbeidsstatuten alsook tot een culturele transformatie met de implementatie van de New World of Work (NWoW). Vanaf 9 januari ’18 vervoegt ze de directie van Astrid Stange, COO van AXA Group, waar ze de functie van Chief Transformation Officer zal opnemen. In haar nieuwe rol zal ze de ontwikkeling van een nieuwe ‘agile culture’ inclusief de nieuwe werkmethodes vormgeven en versnellen en ze zal binnen Group Operations een strategie van HR-beheer en communicatie opzetten.

Jef Van In, CEO AXA Belgium: “Namens AXA Belgium wens ik Isabelle te bedanken voor het fantastisch werk dat zij heeft gerealiseerd om AXA Belgium als werkgever te transformeren. Niet alleen was ze de drijvende kracht achter de HR-modernisering, maar ze heeft ook de NWOW-cultuur geïmplementeerd in onze onderneming die zich uiteindelijk vertaalde in de verhuis naar onze nieuwe hoofdzetel Troon. Ik kijk ernaar uit om verder met Isabelle samen te werken in haar nieuwe rol binnen AXA Groep en wens haar alle succes toe met de nieuwe uitdaging.”

Isabelle Sonneville: “Het is met veel enthousiasme en vastberadenheid dat ik deze nieuwe professionele etappe start binnen AXA. Maar tezelfdertijd verlaat ik na 7 intense jaren ook met een klein hartje de Belgische AXA-entiteit. Ik wens dan ook alle mensen van harte te bedanken voor de voorbije jaren : de collega’s van het Management Committee en onze CEO voor hun voortdurende steun, de HR-directie en mijn direct reports voor hun nimmer aflatend engagement en eveneens de syndicale partners voor de professionele en constructieve sociale dialoog in een veelal uitdagende omstandigheden. Het is dus met een blij gevoel dat ik de fakkel doorgeef aan Els Jans wiens ervaring, kennis van de onderneming en menselijke kwaliteiten enorme troeven zijn om samen met de AXA Belgium teams een nieuw HR-hoofdstuk te schrijven."

 

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3000 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel