Benoemingen bij AXA Belgium

AXA Belgium kondigde vandaag de benoeming aan van François Lecomte als Chief Financial Officer ad interim en dit vanaf 1 maart 2019. Hij vervangt tijdelijk omwille van gezondheidsredenen huidig financieel directeur, Aimée Van Eersel.

AXA Belgium kondigde eveneens de benoeming aan van Jean-Philippe Vandenschrick als nieuwe Head of Retail, lid van het Management Committee en als uitvoerend bestuurder in de Raad van Bestuur van AXA Belgium, en dit ingaand vanaf 1 maart 2019.

Over François Lecomte

François Lecomte (45) is sinds april 2017 Head of Retail bij AXA Belgium. Deze ingenieur in Toegepaste Wiskunde (Université Catholique de Louvain) en Master in Business Administration (University of Chicago), startte zijn carrière in Londen bij Credit Suisse en Citigroup. François vervoegde AXA Group in Parijs in 2004 als Group Head Corporate Finance. In deze functie heeft hij o.a. de overname van Winterthur in 19 landen beheerd. Begin 2010, werd hij in Brussel CEO van Touring Verzekeringen. In 2011 ten slotte verhuisde François naar Azië waar hij Regional Chief Financial Officer van AXA Asia werd en nadien de functie van  Voorzitter en Chief Executive Officer van AXA Direct Korea bekleedde, de Koreaanse marktleider in directe verzekeringen met 1,2 miljoen klanten en 1700 medewerkers.

Over Jean-Philippe Vandenschrick

Jean-Philippe Vandenschrick (49) startte zijn loopbaan bij AXA in België in 1995 bij Distributie; eerst als inspecteur en later als Team Leader, Area Manager en vervolgens District Manager. In 2011 ging hij aan de slag bij AXA Groep waar hij een tijd de functie van Group Distribution Director bekleedde, met als hoofdmissie de digitale transformatie van de distributienetwerken te lanceren. In maart 2015, werd Jean-Philippe vervolgens aangesteld als CEO van AXA Mandiri, de Indonesische dochteronderneming Leven van AXA. Deze vader van 4 kinderen keerde op 1 september terug naar AXA België waar hij verantwoordelijk is voor het departement Claims.

Jef Van In, CEO van AXA Belgium: “Vooreerst wil ik namens alle collega’s Aimée Van Eersel een spoedig herstel toewensen. Tot de terugkeer van Aimée neemt François Lecomte ad interim haar functie van CFO waar, waarvoor ik François wens te bedanken alsook voor zijn werk van de voorbije jaren aan het hoofd van de Retaildirectie. Ik wil tevens Jean-Philippe van harte feliciteren met zijn benoeming als Head of Retail van AXA Belgium, een strategische post in de onderneming. Zijn expertise, ervaring en enthousiasme zijn sterke troeven voor ons bedrijf om samen met de makelaar AXA Belgium tot grotere groei in de markt van particuliere klanten te stuwen. Ik wens hem alvast veel succes.”

Antimo Perretta, Voorzitter Raad van Bestuur AXA Belgium: ”Samen met de leden van de Raad van Bestuur dragen we Aimée Van Eersel een warm hart toe tijdens de komende periode waar ze op ons kan  rekenen”

 

*Informatie onder voorbehoud van goedkeuring door de NBB

Contacteer ons
Gianni De Muynck Woordvoerder, Axa Belgium
Gianni De Muynck Woordvoerder, Axa Belgium
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3000 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel