Benoemingen bij AXA Belgium en AXA Groep

AXA Belgium kondigde vandaag de benoeming aan van Sophie Marchal als nieuwe Chief Information Officer van AXA Belgium en dit ingaand vanaf 1 september 2018. Zij volgt Giovanni D’Aniello op die Group Chief Technology Officer wordt bij AXA Group.

 

Over Sophie Marchal

Sophie Marchal (47), is Industrieel Ingenieur in Micro-Electronics en behaalde aansluitend een MBA aan de KU Leuven. Zij startte haar carrière in 1993 bij Alcatel Space & Defense. Na passages in de telecomsector (KPNO & Telenet) vervoegde Sophie in 2006 AXA Tech waar ze, na verschillende functies te hebben bekleed, van 2013 tot 2017 General Manager was. Vandaag is deze moeder van 2 kinderen Director of Domain Core Insurance bij AXA Belgium.

Jef Van In, CEO AXA Belgium: “Ik wil Sophie van harte feliciteren met haar benoeming als Chief Information Officer van AXA Belgium, een strategische post in de onderneming. Haar expertise, ervaring en professionalisme zijn sterke troeven voor ons bedrijf om de digitalisering en de transformatie van AXA Belgium tot een goed einde te brengen. Ik wens haar alvast veel succes.” 

Sophie Marchal: “Allereerst wil ik graag AXA Belgium bedanken voor deze mooie uitdaging. In juli vorig jaar heb ik de kans gekregen om deel uit te maken van IT, binnen Core Insurance. Dit is een zeer positieve ervaring voor mij waarbij ik de kans gekregen heb om vele mensen binnen de IT organisatie beter te leren kennen. Mijn handen jeuken dan ook om samen met hen de volgende stappen van de IT Transformatie te zetten.  Ik wil ook Giovanni bedanken voor de heel goede samenwerking en ik ben er van overtuigd dat hij ons zal blijven steunen vanuit zijn nieuwe rol als Group Chief Technology Officer”

Over Giovanni D’Aniello

Als CIO was Giovanni verantwoordelijk voor de IT-directie van AXA Belgium met als belangrijkste taak om de onderneming te ondersteunen bij haar digitale transformatie en om in te staan voor de goede werking van de informaticatoepassingen voor klanten, makelaars, partners en andere interne gebruikers. Met een investeringsbudget van 200 miljoen euro voor de digitalisering van AXA Belgium zette hij de onderneming alvast goed op weg richting digitale transformatie. Vanaf 1 september vervoegt hij de directie van Marc Blottière, CIO van AXA Group, waar hij de functie van Chief Technology Officer zal opnemen.

Jef Van In, CEO AXA Belgium: “Namens AXA Belgium wens ik Giovanni te bedanken voor het fantastisch werk dat hij heeft gerealiseerd om AXA Belgium op het vlak van IT te transformeren. Niet alleen was hij een drijvende kracht achter de AXA Belgium digitalisering, maar hij heeft ook voor de technologische ondersteuning gezorgd in onze realisatie van de NWOW-cultuur in onze onderneming, die zich uiteindelijk vertaalde in de verhuis naar onze nieuwe hoofdzetel Troon. Ik kijk ernaar uit om verder met Giovanni samen te werken in zijn nieuwe rol binnen AXA Groep en wens hem alle succes toe met de nieuwe uitdaging.”

Giovanni D’Aniello: “Acht jaar geleden vervoegde ik de fantastische IT-familie van AXA Belgium. Al snel kreeg ik de kans om de Business Service Line P&C Retail en Support in handen te nemen en nu bijna zes jaar geleden, alle ontwikkelingen binnen verzekeringen. Twee jaar geleden had ik de grote eer om tot CIO benoemd te worden en IT te begeleiden doorheen zijn transformatieplan. Ik ben en blijf trots op mijn teams en op mijn DirCom, en ben er zeker van dat met Sophie, dit avontuur enkel mooier zal worden. Ik zou in het bijzonder Jef willen bedanken voor zijn steun en zijn waardevol advies, mijn collega’s van het MC waarmee de samenwerking en de uitwisselingen gewoonweg uitzonderlijk verliepen.”

________

 

AXA Belgium kondigt de benoeming aan van Aimée Van Eersel tot Chief Financial Officer, met ingang vanaf 1 oktober 2018. Ze wordt lid van het management committee en treedt toe tot de Raad van Bestuur van AXA Belgium. Aimée Van Eersel volgt Christophe Mugnier op, die binnen de AXA Groep benoemd wordt tot Head of Life, Savings and Health Insurance and Risk Management

 

Over Aimée Van Eersel

Aimée Van Eersel (38) is licentiaat handelsingenieur aan de universiteit van Luik (ULg), heeft een actuarieel diploma van de universiteit van Leuven (KU Leuven) en een specialisatie in financieel risicobeheer (Université Saint-Louis). Ze startte haar loopbaan bij AXA Belgium in 2002 als P&C Risk Analyst en, vervolgens, als Financial Controller Investments bij de afdeling Finance. Sinds 2007 bekleedde ze verschillende seniorposities bij Risk en Finance en vervolgens binnen Leven. Ze is momenteel Head of Strategic Planning & Control bij Finance.

Jef Van In, CEO van AXA Belgium: "Ik wil Aimée van harte feliciteren met haar benoeming tot Chief Financial Officer, een sleutelpositie om de verwezenlijking van onze groeiambitie te ondersteunen. Naast haar dynamisme en professionalisme kent Aimée AXA door en door, omdat ze al vele jaren deel uitmaakt van dit huis. Dit zijn belangrijke troeven voor het uitvoeren van de missie die aan haar is toevertrouwd. Ik wens haar alvast veel succes toe."

Aimée Van Eersel: "Ik ben Jef en AXA zeer erkentelijk voor deze geweldige kans en ik ben erg enthousiast om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik kijk ernaar uit om de implementatie van de groeistrategie zo goed mogelijk te ondersteunen, samen met de efficiënte financiële teams. "

Over Christophe Mugnier

Christophe Mugnier (45) keert terug naar de AXA Group, nadat hij 2 jaar aan het hoofd stond van de directie Finance van AXA Belgium. Tijdens deze periode, rondde hij tal van transformatie- en moderniseringsprojecten af ​​om de bestendigheid van de onderneming te waarborgen, alsook de terugkeer naar groei. Christophe zal Noel Richardson opvolgen als Group head of Life, Savings and Health insurance and Risk Management.

Jef Van In: "Namens AXA Belgium, wil ik Christophe bedanken voor zijn toewijding en voor het opmerkelijke werk dat hij heeft verricht om onze activiteiten te versterken. Ik feliciteer hem ook met zijn nieuwe missie voor de Groep, waarvan ik zeker weet dat het een groot succes zal worden. "

Christophe Mugnier: "Ik wil mijn teams, Jef en mijn collega's van het management committee heel hartelijk bedanken voor onze geweldige samenwerking. AXA Belgium is een uitzonderlijk bedrijf dat met succes haar transformatie zal voortzetten dankzij de expertise en toewijding van al haar medewerkers. Ik wens Aimée het allerbeste toe. Bij haar zijn de Finance teams zonder enige twijfel in goede handen!"

 

**Informatie onder voorbehoud van goedkeuring door de BNB

 

Download hieronder de nieuwe samenstelling van het management committee van AXA Belgium.

Contacteer ons
Gianni De Muynck Woordvoerder, AXA Belgium (Insurance)
Gianni De Muynck Woordvoerder, AXA Belgium (Insurance)
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3000 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel