Christophe Mugnier nieuwe Chief Risk Officer*

Woensdag 2 december 2015 — Vanaf 1 januari 2016 begint Christophe Mugnier als nieuwe Chief Risk Officer (CRO)* bij AXA Belgium waar hij deel zal uitmaken van het Management Committee en zal zetelen in de Raad van Bestuur.

Christophe is 42 jaar, studeerde aan de Ecole Centrale de Paris en behaalde in 1995 zijn Master of Science aan de MIT in Boston (USA). Hij is lid van ‘L’Institut des Actuaires’. In 1996 startte hij zijn loopbaan bij AXA Frankrijk waarbinnen hij verscheidene leidende functies doorliep. Zo leidde Christophe onder meer de activiteiten Group Pension & Employee Savings alvorens de functie van Head of Strategy, Management Control en Procurement op te nemen wat hij tot op vandaag doet.

Christophe wordt de opvolger van Serge Martin, die Deputy Chief Financial Officer (CFO) van AXA Belgium wordt. Serge (41) studeerde TEW met specialisatie in actuariële wetenschappen en bouwde reeds een rijke carrière in het verzekeringsmétier uit alvorens in 2013 de functie van CRO op te nemen binnen de Finance directie van AXA Belgium.

Als Deputy CFO neemt Serge de operationele verantwoordelijkheid over van een aantal belangrijke financiële processen (Accounting & Reporting, Value Management en Herverzekering). Hij zal tevens, gezien zijn brede business ervaring en expertise, de implementatie van IFRS 4 Fase 2 en IFRS 9 binnen AXA Belgium voor zijn rekening nemen.

Frank Koster, CEO AXA Belgium: “Ik wens Christophe van harte welkom te heten bij AXA Belgium. Zijn gevarieerde ervaring zal ons goed van pas komen bij het verder uitbouwen van de activiteiten van Axa Belgium. Tevens ben ik verheugd dat Serge de functie van Deputy CFO van AXA Belgium opneemt. Hij heeft de voorbije jaren een instrumentale bijdrage geleverd aan het neerzetten van een performante risk functie en op uitstekende wijze de voorbereidingen getroffen om onze onderneming de SolvencyII omgeving binnen te loodsen. Ik wens zowel Christophe als Serge veel succes toe in hun nieuwe functie."

* Onder voorbehoud van goedkeuring door de Nationale Bank van België