Groene renovatie AXA-gebouw in Berchem met succes voltooid.

Woensdag 16 juni 2010 —

Persbericht van 16 juni 2010

De ingrijpende renovatie van het AXA-gebouw aan de Grotesteenweg in Berchem is voltooid. In aanwezigheid van de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens werd de site vandaag woensdag officieel in gebruik genomen. “Ik ben fier op deze groene make-over,” aldus Emmanuel de Talhouët, CEO van AXA in België. “Dankzij deze duurzame renovatie zullen alle 1400 AXA-medewerkers in Antwerpen in een hypermodern en energievriendelijk kantoorgebouw kunnen werken.”

Naar aanleiding van de inhuldiging van het gebouw maakte AXA ook haar engagement bekend om een buurtproject financieel een steuntje in de rug te geven. De keuze viel in overleg met de stad en de districtsraad op de toekomstige renovatie van het ‘de Villegaspark’. Patrick Vaneeckhout, CEO van AXA Bank in België, overhandigde in naam van AXA de cheque van 20.000 euro aan burgemeester Janssens.

De renovatie van het kantoorgebouw aan de Grotesteenweg heeft 2 jaar geduurd. Architectenbureau M. & J-M. Jaspers - J. Eyers & Partners opteerde in overleg met AXA voor een energievriendelijke renovatie, waardoor op jaarbasis de CO2-uitstoot met 900 ton, ofwel 32.000 bomen, zal verminderen. In totaal zal 31% minder elektriciteit en 50% minder gas kunnen worden verbruikt.

Met deze structurele renovatie zet AXA haar historische verankering in Antwerpen in de verf. Oorspronkelijk gegroeid uit de vroegere spaarbanken Anhyp en Ippa, is de stad voor AXA Bank Europe de bakermat van de Europese bankactiviteiten van de AXA Groep. Het net gerenoveerde gebouw zal het grootste deel van de operationele activiteiten van AXA Bank in België huisvesten, naast de operationele en commerciële supportactiviteiten van de verzekeringspoot van AXA voor de regio Antwerpen.

Voor meer informatie (of foto’s van de renovatie / overhandiging van de cheque):

Dienst persrelaties van AXA 
Valérie Nouille 02/678.73.46
press.axa@axa.be 

Contacteer ons