AXA partner van de redders aan de Belgische kust

Maandag 16 mei 2011 —

Persbericht van 16 mei 2011

AXA wordt de nieuwe partner van de redders aan de Belgische kust. Vanaf 14 mei zullen de redders te zien zijn met het AXA logo op de zwemvesten, redderstoelen, boten en wagens.

Net zoals elk jaar, zullen de redders ook dit jaar op de eerste rij staan om te waken over de veiligheid van de zwemmers aan de Noordzee. De missie van de redders staat symbool voor de preventie- en veiligheidsfilosofie van AXA als maatschappelijk verantwoorde onderneming. AXA zal tijdens de zomermaanden een aantal sensibiliseringsacties, onder de slogan "veilig aan zee" op touw zetten voor het grote publiek aan de kust.

"Preventie is nauw verbonden met het beroep van verzekeraar dat AXA uitoefent. De maatschappelijke verantwoordelijkheid van AXA bestaat erin om onze klanten bewust te maken van de risico’s waartegen ze zich verzekeren", zegt Sabine Van Depoele, woordvoerder van AXA.

De samenwerking tussen AXA en de redders loopt over een periode van 4 jaar.

Andere voorbeelden van het preventiebeleid van AXA zijn:

  • de preventieteams van onze Directie Ondernemingen die bedrijven adviseren over arbeidsongevallen, verkeersveiligheid, enz.
  • de samenwerking met het Instituut voor Mobiliteit van de Universiteit Hasselt (quiz om jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer, AXA mobiliteitsawards)
  • de verschillende preventie-initiatieven die AXA met zijn click bonus onlinezichtrekening steunt (BIVV, Oscare vzw, Belgische Cardiologische Liga)


IKWV voorzitter Johnny Devey verduidelijkt de samenwerking: "We vonden elkaar in onze gemeenschappelijke interesse voor preventie. Naast de werkingsbijdragen van de Provincie West-Vlaanderen en de kustgemeenten moeten wij nog steeds een groot deel van onze werking financieren met private middelen. Deze nieuwe samenwerking biedt voor IKWV dan ook welgekomen financiële ademruimte om extra investeringen te doen."

Vandaag gaan de eerste reddersposten open in Blankenberge. Op 21 mei is het de beurt aan Knokke-Heist. Vanaf 18 juni is er dan in alle kustgemeenten minstens 1 redderpost open.

 

Voor meer informatie:

Persdienst van AXA in België
Valérie Nouille: 0491/16.91.86
press.axa@axa.be