Koen Depaemelaere wordt Directeur Life Retail

Dinsdag 17 mei 2011 —

Persbericht van 17 mei 2011

Koen Depaemelaere wordt op 16 mei 2011 directeur Life Retail AXA. Hij volgt Jean-François Garin op, die verantwoordelijk wordt voor de directie Savings op het niveau van de AXA Groep voor alle landen. 

Koen Depaemelaere is 40 jaar en behaalde een master burgerlijk ingenieur aan de KUL, een MBA in management aan de Vlerick School en volgde talrijke opleidingsprogramma’s in België en Zwitserland.

Hij begon zijn loopbaan bij Unibind, een multinational, marktleider in boekbinden, waar hij alle niveaus doorliep tot de functie van general manager. Daarna werd hij commercieel directeur bij Banksys. Hij hield er zich bezig met de overgang naar de euro en ontwikkelde er een commerciële aanpak gebaseerd op de segmentering van het cliënteel.

Van 2005 tot 2008 was hij CEO van Portima, het IT-communicatieplatform van de verzekeringssector, waarin AXA Belgium een zeer actieve rol speelt. Voor hij naar onze onderneming overstapte, was hij als gedelegeerd bestuurder voorzitter van het uitvoerend comité van Vanbreda Risk & Benefits, een makelaar gespecialiseerd in verzekeringen, risk management en employee benefits, die zich vooral richt tot zelfstandigen en kmo’s.

In zijn nieuwe functie zal Koen Depaemelaere verantwoordelijk zijn voor Product Management Life & Invest, operaties Leven en AXA Private Management.

 

Voor meer informatie:

Persdienst van AXA in België
Benoît Lempkowicz : 02/ 678.68.05
press.axa@axa.be