Koen Depaemelaere wordt Directeur Life Retail

Persbericht van 17 mei 2011

Koen Depaemelaere wordt op 16 mei 2011 directeur Life Retail AXA. Hij volgt Jean-François Garin op, die verantwoordelijk wordt voor de directie Savings op het niveau van de AXA Groep voor alle landen. 

Koen Depaemelaere is 40 jaar en behaalde een master burgerlijk ingenieur aan de KUL, een MBA in management aan de Vlerick School en volgde talrijke opleidingsprogramma’s in België en Zwitserland.

Hij begon zijn loopbaan bij Unibind, een multinational, marktleider in boekbinden, waar hij alle niveaus doorliep tot de functie van general manager. Daarna werd hij commercieel directeur bij Banksys. Hij hield er zich bezig met de overgang naar de euro en ontwikkelde er een commerciële aanpak gebaseerd op de segmentering van het cliënteel.

Van 2005 tot 2008 was hij CEO van Portima, het IT-communicatieplatform van de verzekeringssector, waarin AXA Belgium een zeer actieve rol speelt. Voor hij naar onze onderneming overstapte, was hij als gedelegeerd bestuurder voorzitter van het uitvoerend comité van Vanbreda Risk & Benefits, een makelaar gespecialiseerd in verzekeringen, risk management en employee benefits, die zich vooral richt tot zelfstandigen en kmo’s.

In zijn nieuwe functie zal Koen Depaemelaere verantwoordelijk zijn voor Product Management Life & Invest, operaties Leven en AXA Private Management.

 

Voor meer informatie:

Persdienst van AXA in België
Benoît Lempkowicz : 02/ 678.68.05
[email protected]

 

 

Contacteer ons
Nick Orbaen Woordvoerder, AXA Belgium
Nick Orbaen Woordvoerder, AXA Belgium
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3000 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel