Hoelang blijven we nog doofstom in de dialoog met het klimaat?

​AXA en Dixie Dansercoer lanceren unieke documentaire om vanuit hun eigen ervaring de sensibilisering rond klimaatverandering onder aandacht te brengen.


De film Beyond the Challenge brengt het uitzonderlijke verhaal van poolreiziger Dixie Dansercoer en Sam Deltour die grenzen verleggen tijdens Antarctic ICE, één van de meest ambitieuze expedities ooit sinds de ontdekking van de Zuidpool. Sarah en Gert Bettens (Bettens, ex-K’s Choice) raakten geïnspireerd door dit unieke verhaal en maakten de originele soundtrack voor de film. Stijn Coninx verzorgde de regie. Verzekeraar AXA hoopt met de film een groot publiek te sensibiliseren rond klimaatverandering.


Het gebeurt niet elke dag dat beelden van de Zuidpool het grote publiek bereiken. Polar Circles, de organisatie achter poolreiziger Dixie Dansercoer, en verzekeraar AXA vonden elkaar evenwel in de gezamenlijke ambitie om dit pionierswerk te verfilmen en zo het relaas te brengen van de langste niet-gemotoriseerde expeditie op de Zuidpool zonder bevoorrading. Een wereldrecord!

Tijdens hun expeditie namen Dixie en Sam een camera mee waarmee zij hun activiteiten en omgeving op een persoonlijke en unieke wijze in beeld brachten. Deze filmbeelden werden verwerkt in een aangrijpende documentaire in een montage van Philippe Ravoet (Loft, Dossier K, Hasta la Vista,…). Stijn Coninx verleende graag regieadvies.

Sarah en Gert Bettens (Bettens, ex-K’s Choice) raakten geïnspireerd door het verhaal van Dixie en Sam en volgden het verloop van de expeditie op de voet. Al tijdens de expeditie begonnen Sarah en Gert te schrijven aan de soundtrack van de film. De originele soundtrack wordt nu als full cd uitgebracht (release op 18 september 2013). Bettens start met een promotietour voor de cd in binnen- en buitenland vanaf 24 september ek.

Tijdens de expeditie werden ook empirische gegevens verzameld voor wetenschappelijk onderzoek naar de evolutie van klimaatmodellen bij katabatische winden (valwinden) en de impact op de klimaatverandering. “Als mondiale speler leveren we via het AXA Research Fund een belangrijke bijdrage aan klimaatonderzoek. De gevolgen die klimaatverandering met zich meebrengt laten zich voelen en dus willen we dit zo goed mogelijk kunnen voorspellen. Iedereen kan immers het slachtoffer worden van deze gevolgen en dus is het onze maatschappelijke rol als verzekeraar om in te zetten op preventie. Zonder twijfel helpt deze film daarbij”, zegt Laurent Winnock, Directeur Communicatie & Corporate Responsibility.

De film gaat op woensdag 18 september in première en is verkrijgbaar op DVD. Solid Entertainment staat in voor de distributie.

Voor meer informatie:
Persdienst AXA Belgium: 
Korneel Warlop
Woordvoerder
0491/969 522
[email protected]

Contacteer ons
Korneel Warlop Woordvoerder P&C, AXA Belgium
Korneel Warlop Woordvoerder P&C, AXA Belgium
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3000 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel