DELA België neemt uitvaartverzekeringen Lilas over van AXA België

Persbericht van 2 maart 2012

Antwerpen, 2 maart 2012 – DELA België heeft met AXA België een akkoord bereikt om de uitvaartverzekeringsactiviteiten van AXA België over te nemen. De activiteiten vallen onder de afdeling LILAS. Deze overname past in de strategieën van zowel DELA België als AXA België. Deze overname kadert in de verdere expansie van DELA België, dat hierdoor haar positie verder verstevigt in Vlaanderen en vooral in Wallonië. Voor AXA was het segment uitvaartverzekeringen een niche-activiteit en zal AXA zich in de toekomst meer concentreren op zijn kernactiviteiten als algemene verzekeraar en bank. Beide partijen zijn overeengekomen om geen overnameprijs bekend te maken. Deze overname dient nog goedgekeurd te worden door de bevoegde toezichthouders.

“Deze overname past perfect in de strategie van DELA België. Die is duidelijk gericht op verdere uitbreiding van de uitvaartverzekeringsportefeuille, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Deze nieuwe overname laat ons toe om onze distributiekracht beduidend te versterken. Wij zijn verheugd om onze klantenbasis aanzienlijk te vergroten en verwelkomen onze nieuwe klanten en medewerkers,” aldus Jack van der Putten, CEO van DELA België.

“Deze transactie van de uitvaartactiviteiten is in overeenstemming met de strategie ‘Ambition AXA’ om zich in België verder te richten op onze kernactiviteiten”, aldus Emmanuel de Talhouët, Gedelegeerd Bestuurder AXA Belgium, “namens het Uitvoerend Comité van AXA België wens ik alvast alle betrokken medewerkers en de beheerders van harte te bedanken voor hun engagement en de kwaliteit van hun werk”.

De diverse stappen die zullen leiden tot een gezamenlijke toekomst binnen DELA België, zullen worden gezet na de effectieve closing - na goedkeuring door de bevoegde toezichthouders - van de overname, die voorzien is in de loop van de komende vier maanden.

DELA heeft momenteel ruim 303.000 verzekerden. Door de overname is er een ruime verdubbeling van de uitvaartverzekeringsportefeuille van DELA België. Door de overname zullen alle 134 betrokken medewerkers de overstap maken.

Over DELA België
DELA staat voor “Draagt Elkanders LAsten” en maakt deel uit van een coöperatie. Als uitvaartspecialist is DELA gespecialiseerd in het verzekeren en verzorgen van begrafenissen en crematies. DELA kan helpen vóór, tijdens en na een uitvaart. Vóór het overlijden kan men bij DELA middels een uitvaartverzekering de financiële gevolgen van een overlijden opvangen. Met 63 hoog gekwalificeerde begrafenisondernemers op meer dan 120 locaties verspreid over heel België kan DELA ook instaan voor de verzorging van de uitvaart. DELA beschikt tevens over 18 nazorgconsulenten die na een uitvaart zich bekommeren om de praktische en administratieve beslommeringen. DELA verzorgt de uitvaart van meer dan één op tien Belgen (ca. 12.000 uitvaarten per jaar).

Over AXA België
3 miljoen klanten vertrouwen op AXA voor hun verzekeringen en bankproducten, zijnde één gezin op twee. Daarom werkt AXA samen met 5.000 verzekeringsmakelaars en 920 zelfstandige bankagenten, en telt het meer dan 5.000 medewerkers. In 2011 heeft AXA Belgium een omzet van 4,2 miljard euro gerealiseerd.

Meer informatie:

DELA België
Marysia Kluppels: 0485/88.81.04
www.dela.be

AXA België
Wim Pauwels: 0479/65.17.12
Laurent Winnock: 0479/36.24.50
www.axa.be

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3000 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel