AXA Partnership met Nest

​AXA biedt de Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder aan als nieuwste innovatie in brandpreventie

Vanaf 23 februari biedt AXA Belgium haar klanten de Nest Protect™: rook- en koolmonoxidemelder aan als onderdeel van een breder initiatief om de bewustwording en de aanschaf van brandveiligheid producten bij de Belgische bevolking te promoten. Dankzij het partnerschap breekt er een nieuwe stap aan in het innoveren van het preventiebeleid waarbij meer geconnecteerde woningen het doel zijn.

 

Brussel – 20 februari 2015 Volgens een recente studie uitgevoerd door brandspecialist Tim Renders is minder dan de helft (43%) van de huizen in België uitgerust met een rookalarm, ondanks de regelgeving die hierrond bestaat en die dergelijke melders in veel gevallen verplicht. België scoort daarmee extreem laag in vergelijking met enkele andere Europese landen zoals Nederland (69%) en het Verenigd Koninkrijk (89%). Ten gevolgde dit laag percentage kent België één van de hoogste sterftecijfers bij woningbrand. “We zien een duidelijke kloof tussen de bewustwordingsgraad over het nut van rookdetectors in België ten opzichte van de buurlanden en dit terwijl deze melders bewezen hebben levens te redden,” zegt Tim Renders.

Om deze lage trend een halt toe te roepen, biedt AXA nu de Nest Protect™: rook- en koolmonoxidemelder aan haar klanten aan. “Wij geloven dat dit de eerste stap is in de verandering van de gangbare visie rond brandveiligheid. Hoewel een hogere bewustwording en vorming blijvend nodig zijn, geloven wij dat technologie een steeds belangrijkere rol zal spelen in de toekomst.  Dankzij slimmere en meer geconnecteerde toestellen zullen we erin slagen om onze klanten nog beter te beschermen,” zegt Dirk Beeckman, CEO Retail P&C van AXA Belgium.

Hoewel rookmelders wereldwijd al meer dan 50 jaar een vertrouwd beeld zijn in de huiskamer, zijn ze qua technologie en design amper veranderd. Waar andere rookmelders via een helse beep alarmeren in geval van gevaar, spreekt Nest Protect™ tegen de inwoner door te vertellen wat het probleem is en waar het is. . Via de Nest applicatie waarschuwt het toestel ook je smartphone in geval van een incident. Zo weet het toestel wanneer er sprake is van een klein beetje of heel veel rook en wanneer bepaalde limieten van koolmonoxide (CO) overschreden worden, een gevaar dat reukloos en onzichtbaar is. Op die manier kan de Nest Protect™ je eerst een ‘let op’ waarschuwing geven voordat er een luid alarm klinkt. En ‘s Nachts verlicht de Nest Protect™ je pad als je onder het toestel loopt door middel van de Lichtpad functie. 
“Met AXA Drive hebben we de wetmatigheden van de autoverzekering fundamenteel veranderd door mensen op een preventieve manier een beter inzicht te geven in hun rijgedrag en hen zo slimmer en veiliger te helpen autorijden. We passen nu diezelfde filosofie toe op de woonverzekeringen en ons partnerschap met Nest is daar een eerste bewijs van,” zegt Dirk Beeckman, CEO Retail P&C van AXA Belgium. “Nest Protect™ zal onze klanten helpen om hun gedrag beter te begrijpen zodat ze hun gedrag hierop kunnen afstemmen. Het zal hen helpen om met een grotere gemoedsrust door het leven te gaan, iets wat we allemaal willen. We kijken er dan ook naar uit om meer van dergelijke diensten aan te kondigen in de toekomst”.

Bezoek via de volgende link de AXA website over de Nest Protect™ rook- en koolmonoxidemelder: www.axa.be/nest

 

Voor meer informatie:
Persdienst AXA Belgium:
Korneel Warlop, woordvoerder: 0491/969 522
[email protected]
 
***

[i] Onderzoek door Tim Renders 
 

Contacteer ons
Korneel Warlop Woordvoerder P&C, AXA Belgium
Korneel Warlop Woordvoerder P&C, AXA Belgium
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3000 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel