AXA Belgium verwerft Parc Léopold NV en Froissart Léopold NV

Persbericht van 26 januari 2010

AXA Belgium heeft op 22 december 2009 de ondernemingen Parc Léopold NV en Froissart Léopold NV gekocht, respectievelijk eigenaar van de gebouwen Park View en Urban Offices, gelegen aan de Etterbeeksesteenweg en de Froissartstraat in 1040 Brussel. Beide gebouwen werden ontwikkeld door de Belgische promotor Allfin, gespecialiseerd in kantoorgebouwen en winnaar van de Mipim Award in 2005 met het Mondriaan-project.

Park View en Urban Offices zijn gelegen in de buurt van de Europese instellingen, op een boogscheut van het Leopoldpark en het Jourdanplein. Ze zijn samen goed voor meer dan 8.500 m² kwalitatieve kantoorruimte van optimaal comfort in een modern kader.

Het gebouw Urban Offices werd voor een duur van 21 jaar in vruchtgebruik gegeven aan de Permanente Vertegenwoordiging van Ierland bij de Europese Unie. Het gebouw Park View wordt voor 60% verhuurd aan verschillende gerenommeerde huurders, waaronder de Ierse Ambassade en de onderneming Google.

CB Richard Ellis trad op als exclusief adviseur in het kader van de overdracht van beide ondernemingen Parc Léopold NV en Froissart Léopold NV. De transactie, die beschouwd wordt als de belangrijkste van 2009 in de Leopoldwijk, werd afgesloten met een gemiddeld rendement van ongeveer 6,00%.

Ondanks een beperkte investeringsmarkt vorig jaar, hebben de investeerders hun interesse laten blijken voor kwaliteitsgebouwen in het Brusselse CBD.

AXA Belgium is de grootste privé-vastgoedeigenaar van het land, met een portefeuille ter waarde van bijna 3 miljard euro, goed voor ongeveer 10% van alle activa onder beheer van AXA Belgium. AXA Belgium past in haar investeringsbeleid een strategie van duurzaam ondernemen toe door de keuzes inzake vastgoedinvesteringen te combineren met groene renovaties, milieuvriendelijke technieken en materialen en duurzame oplossingen inzake mobiliteit.

 
 

Voor meer informatie:

Dienst persrelaties van AXA
Valérie Nouille
[email protected]

Contacteer ons
Nick Orbaen Woordvoerder, AXA Belgium
Nick Orbaen Woordvoerder, AXA Belgium
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3000 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel