AXA Belgium verwerft Parc Léopold NV en Froissart Léopold NV

Dinsdag 26 januari 2010 —

Persbericht van 26 januari 2010

AXA Belgium heeft op 22 december 2009 de ondernemingen Parc Léopold NV en Froissart Léopold NV gekocht, respectievelijk eigenaar van de gebouwen Park View en Urban Offices, gelegen aan de Etterbeeksesteenweg en de Froissartstraat in 1040 Brussel. Beide gebouwen werden ontwikkeld door de Belgische promotor Allfin, gespecialiseerd in kantoorgebouwen en winnaar van de Mipim Award in 2005 met het Mondriaan-project.

Park View en Urban Offices zijn gelegen in de buurt van de Europese instellingen, op een boogscheut van het Leopoldpark en het Jourdanplein. Ze zijn samen goed voor meer dan 8.500 m² kwalitatieve kantoorruimte van optimaal comfort in een modern kader.

Het gebouw Urban Offices werd voor een duur van 21 jaar in vruchtgebruik gegeven aan de Permanente Vertegenwoordiging van Ierland bij de Europese Unie. Het gebouw Park View wordt voor 60% verhuurd aan verschillende gerenommeerde huurders, waaronder de Ierse Ambassade en de onderneming Google.

CB Richard Ellis trad op als exclusief adviseur in het kader van de overdracht van beide ondernemingen Parc Léopold NV en Froissart Léopold NV. De transactie, die beschouwd wordt als de belangrijkste van 2009 in de Leopoldwijk, werd afgesloten met een gemiddeld rendement van ongeveer 6,00%.

Ondanks een beperkte investeringsmarkt vorig jaar, hebben de investeerders hun interesse laten blijken voor kwaliteitsgebouwen in het Brusselse CBD.

AXA Belgium is de grootste privé-vastgoedeigenaar van het land, met een portefeuille ter waarde van bijna 3 miljard euro, goed voor ongeveer 10% van alle activa onder beheer van AXA Belgium. AXA Belgium past in haar investeringsbeleid een strategie van duurzaam ondernemen toe door de keuzes inzake vastgoedinvesteringen te combineren met groene renovaties, milieuvriendelijke technieken en materialen en duurzame oplossingen inzake mobiliteit.

 
 

Voor meer informatie:

Dienst persrelaties van AXA
Valérie Nouille
press.axa@axa.be