AXA Belgium tekent Europees Handvest voor Verkeersveiligheid

Persbericht van 8 februari 2011

Ter gelegenheid van de uitreiking van de Europese Verkeersveiligheids-awards, heeft AXA Belgium het Europees Handvest voor Verkeersveiligheid getekend. Antoine Parisi, Directeur Schadeverzekeringen Particulieren voor AXA in België, benadrukt het engagement van de grootste Belgische autoverzekeraar om met onderzoek en bewustwordingscampagnes over verkeersveiligheid maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen.

Het Europees Handvest voor Verkeersveiligheid is een initiatief van de Europese Commissie waarin bedrijven worden opgeroepen om verantwoordelijkheid op te nemen in de Europese doelstelling om tegen 2020 het aantal dodelijke verkeersslachtoffers te halveren. AXA Belgium schaart zich volledig achter die doelstelling met het engagement om verkeersveiligheid als een essentiële pijler van haar beroep te beschouwen. Enkele voorbeelden van dit engagement zijn:

  • De AXA Rijgedragbarometer: tweejaarlijks internationaal onderzoek over gevaarlijk rijgedrag op de weg.
  • De DEKRA Crashtest: de confronterende beelden van de crashtesten doen nadenken over de gevaren in de stad, op het platteland, met de fiets of met de wagen.
  • De IMOB Verkeersquiz: een educatief pakket over verkeersveiligheid voor leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs in samenwerking met de Universiteit Hasselt.
  • De AXA Awards voor verkeersveiligheid: AXA beloont elk jaar 3 masterstudenten in Verkeerskunde (UHasselt) voor hun bijdrage in onderzoek om de verkeersveiligheid te verhogen.
  • Gespecialiseerde Preventieteams: bij de Directie Ondernemingen werken gespecialiseerde teams van preventie-ingenieurs op maat gemaakte actieplannen uit om de verkeersveiligheid van de bedrijfswagenvloot of het woon-werkverkeer te verhogen.
  • De G-box: bij dit testproject laten jonge chauffeurs dit groene doosje vanuit de wagen hun rijgedrag registreren in ruil voor een korting op hun verzekeringspremie.
  • Click Bonus zichtrekening: AXA Bank schenkt 5 cent per online transactie aan een goed doel. Een van de maatschappelijke projecten waaruit klanten kunnen kiezen, zijn de vrijwilligers van het BIVV.

Verkeersveiligheid is wereldwijd een belangrijke pijler van maatschappelijk verantwoord ondernemen bij AXA. Vandaar de beslissing van de AXA Groep om als eerste grote internationale speler in de verzekeringsector samen met AXA Belgium, zelf ook het Handvest te ondertekenen.

 

Voor meer informatie:

Persdienst van AXA in België
Benoît Lempkowicz: 02/678.68.05
[email protected]

Contacteer ons
Nick Orbaen Woordvoerder, AXA Belgium
Nick Orbaen Woordvoerder, AXA Belgium
Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3000 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel